Faldekoráció

FALDEKORÁCIÓ ÖTLETEK

Mi a különbség a papír és a vlies tapéta között?

2018. február 05. - OPblogmin

A Vlies tapéták anyagukban lényeges különbséget mutatnak a papír tapétához képest. Gyapotszálak és kötőanyag hozzáadásával készül, melynek köszönhetően erősebb, rugalmasabb anyagot kapunk. Számos előnye van a papírtapétával szemben:

Talán az egyik legelőnyösebb tulajdonsága a papírtapétával szemben, hogy nem nyúlik. Ez leginkább a poszter tapétáknál lehet a legelőnyösebb, hiszen ott nagyon fontos a pontos illesztés. 

A vlies tapéták esetében csak a falra szükséges felvinni a speciális ragasztó anyagot, a tapéta szárazon marad, így lényegesen könnyeben kezelhető, mint a papír tapéták. Sőt, a hibásan felrakott vlies tapéta visszaszedhető, hiszen rugalmasabb, erősebb, mint papír társa.

Optimalizált légáteresztő képességének köszönhetően a vlies tapéta nem penészedik

Poszter tapéták esetében a nyomtatott motívum minősége a papír- és a vlies tapéták esetén is a forráskép minőségétől függ. Tehát ebben a tekintetben nincs jelentős különbség a két anyag között. A papír alapú tapéták felhelyezése is tökéletes pontossággal megoldható, viszont anyagtulajdonságából fakadóan nagyob odafigyelést, precizitást és szakértelmet igényel. Mivel a papír tapétára fel kell vinni a ragasztó anyagot, ami - az áztatási idő függvényében - némi nyúlást eredményezhet. Amennyiben a papír hordozót választjuk, célszerű szakember segítségét kérni.

vlies-poszter-tapeta-waldwiese-fototapeta.jpg
Vlies poszter tapéta "Bamboo Trees"

süti beállítások módosítása